Hoe stress uw hoofdhuid beïnvloedt – en wat u eraan kunt doen

Hoe essentiële oliën JUIST IN HUIDVERZORGING te gebruiken
april 8, 2020
Waarom ik mijn huidverzorgingsroutine oversla terwijl ik geïsoleerd ben
april 8, 2020

Als je last hebt van een hoofdhuidprobleem – of het nu jeukt, vettig is of haar verliest – is er een behoorlijke kans dat het stressgerelateerd kan zijn. (Nog een reden te meer om aandacht te besteden aan mindfulness tijdens een bijzonder angstige tijd.) Zoals tricholoog en Paul Labrecque salonstyliste Bridgette Hill het uitlegt: “Stress verhoogt de cortisolspiegels in ons lichaam en de cortisolspiegels hebben een directe correlatie met het haarzakje”, wat betekent dat problemen op hoofdhuidniveau een aanwijzing kunnen zijn voor algehele angst. Hill heeft cliënten gezien die klagen over te vettig haar, wanneer “er intern iets met hen aan de hand is, waardoor stressfactoren hoofdhuidproblemen veroorzaken die leiden tot verschillende schimmels en bacteriën of een schilferende, jeukende hoofdhuid.” Gelukkig zijn er een paar manieren om met een gestreste hoofdhuid om te gaan, zowel direct als holistisch.

Kijk wat je eet

“Ons doel is om altijd de voedingsstoffen in het lichaam te verbeteren via de celweefsels en het bloed, en ze moeten intern en extern worden aangepakt”, zegt Hill. Verhoog uw inname van fruit en groenten – vooral donkere bladgroenten – en verminder de inname van rood vlees, natrium, cafeïne en suiker als u zich zorgen maakt over haaruitval.

Stem af op je ademhaling

Plan manieren om je angst te verminderen en je hersenen te ontspannen. Meditatie is een beproefde methode om rust en controle te vinden. ‘Ik denk dat één ding we als vanzelfsprekend beschouwen, onze eigen adem. Mensen realiseren zich niet dat het vertragen van je ademhaling ook helpt om ontstekingen in het lichaam te verminderen. “

Pas je haargewoonten aan

Als iemand die uit de eerste hand worstelt met door stress veroorzaakte alopecia areata, heeft Hill een paar favoriete verjongingsproducten voor de hoofdhuid. Een haarserum van Dr. David Kingsley, British Science genaamd, is “doordrenkt met vitamine Bs, die zo geweldig zijn om de follikelactiviteit gaande te houden”, merkt Hill op. Hoewel ze niet vaak shampoo, houdt Hill wel van de Design Essentials Honey Creme Moisture Retention Shampoo. Ze raadt aan dat mensen met langere strengen hun shampoo-producten in een applicatorfles doen ‘zodat het product dieper in de hoofdhuid doordringt’.

Tussen shampoos, spoelen en conditionen met René Furterer Complexe 5 Detoxing Oil. ‘Het is echt een reinigende olie en dat is geweldig voor de celvernieuwing. Het zorgt ervoor dat het bloed intens circuleert en heeft veel actieve oliën die doordringen en ontstekingen verminderen, “zei Hill,” wat het einddoel is. “

Door: Aikili King

https://www.vogue.com/article/stress-scalp-and-what-to-do-about-it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *