Hoe maak je een hydraterend haarmasker met ingrediënten uit je koelkast

De volle struik is de nieuwe bikinilijn – zo kun je veranderen als een professional
april 8, 2020
De doe-het-zelfgids om uw haarkleur thuis te behouden
april 8, 2020

Avocado, olive oil, yogurt and egg yolk for hair mask. Natural ingredients for smoothening, softening and hydrating your hair

Sinds het begin van de sociale afstand zijn de dagelijkse schoonheidsroutines aangepast en zijn salonreizen onmogelijk gemaakt. Tegelijkertijd zijn momenten van zelfzorg nog nooit zo belangrijk geweest. Of je nu probeert je eigen pony te knippen of volwassen wortels bij te werken met een verfset voor thuis, het is nu een goed moment om je lokken een pauze te geven met een hydraterend haarmasker. In plaats van iets online te bestellen, loopt u gewoon uw keuken in, waar effectieve ingrediënten wachten.

“Eerlijk gezegd kunnen sommige producten die thuis worden gemaakt, net zo effectief zijn als die in een winkel worden gekocht”, zegt de in New York City gevestigde dermatoloog Francesca Fusco, MD Priyanka Chopra Jonas, is het daarmee eens: de acteur maakt sindsdien haar eigen, volledig natuurlijke schoonheidsmiddelen. ze was een tiener. Voor gezond haar en een uitgebalanceerde hoofdhuid mengt Chopra Jonas volle yoghurt, een ei en een theelepel honing. ‘Dit hebben we van onze moeders en onze grootmoeders geleerd’, legt ze uit over de strategie voor het vinden van een koelkast.

“Yoghurt, vooral als het koud is, is erg rustgevend op de huid”, legt Fusco uit. “Als je yoghurt met veel cultuur gebruikt, kan het ook een extreem pH-evenwicht zijn.” Naast het aan elkaar hechten van het mengsel, levert een heel ei proteïne, “wat geweldig is voor het haar en de huid”, merkt Fusco op. En volgens de expert heeft honing antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen: “Vroeger voor penicilline zouden ze de huid behandelen door honing toe te voegen” op elke infectie om bacteriën te verwijderen.

Als je in de stemming bent voor een exfoliërend masker, stelt Fusco voor om een ​​beetje bruine suiker aan de formule toe te voegen om eventuele dode huidcellen te verwijderen. “Als je huid of hoofdhuid licht ontstoken is, kun je ook verse aloë vera toevoegen.” Wat betreft een universele hydrator, probeer wat kokosolie op te nemen. “Van alle oliën is aangetoond dat ze het diepst in de haarschacht doordringen, wat betekent dat het de slijtage van het haar vermindert tijdens het borstelen en föhnen”, legt ze uit.

Na het mengen van alle ingrediënten in een kom, breng je de pasta 30 minuten aan op het haar en de wortels om verjongde lengtes te onthullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *