De doe-het-zelfgids om uw haarkleur thuis te behouden

Hoe maak je een hydraterend haarmasker met ingrediënten uit je koelkast
april 8, 2020
Hoe u uw make-upborstels schoonmaakt als een professional
april 8, 2020

colored hair ideas 419199 55 Glorious Sunset Hair Color Ideas for True Romantics Glowsly

Single-process kleuren of balayage-highlights onberispelijk houden, is een onderneming, wat er ook gebeurt. Maar met veel kapsalons die hun deuren sluiten om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden, en de realiteit dat professionele retouches in de nabije toekomst geen optie zullen zijn, is het nog lastiger om nu te navigeren. Voor mensen met gekleurd haar is dit een tijd om uw routine haarverzorging dienovereenkomstig opnieuw te kalibreren; doen wat je kunt om je kleur te behouden met gespecialiseerde behandelingen, en ongewenste groei aanpakken met tactvolle strategieën, mocht je dat willen.

“Het is belangrijk om het haar thuis te onderhouden – de integriteit van het haar staat voorop”, zegt Matt Rez, een colorist uit beroemdheden uit LA. ‘Gebruik deze tijd om je kleur te beschermen en je haar te voeden voor je volgende kleurafspraak, wanneer dat maar zal zijn.’ Hier delen Rez en andere professionele coloristen hun advies voor het verlengen van de levensduur van uw verfjob en het gezond houden van uw haar tussen afspraken in.

Wees afgestemd op de haarkleurcyclus

‘Als je je kleur voor het eerst krijgt, is het perfect’, zegt de Franse colorist Stephane Pous. ‘Maar na twee weken wordt het minder glanzend en begint de kleur de toon te verliezen. Na vier weken beginnen de wortels te vertonen en verlies je nog meer van die initiële toon en glans.’ Als u deze algemene cyclus in gedachten houdt, kunt u uw routine aanpassen om het vervagingsproces te vertragen met stappen zoals het toevoegen van beschermende mist aan de mix zoals René Furterer Okara Color Enhancing Spray of Phyto Phytomillesime Color Protecting Mist.

Blijf weg van strippende ingrediënten

Een goede vuistregel is om producten te zoeken die vrij zijn van sulfaten en siliconen, omdat de eerste het haar kan uitdrogen, terwijl de laatste opbouw kan veroorzaken die uiteindelijk tot breuk leidt, zegt Rez. En dan is er ammoniak, een populair ingrediënt dat wordt gebruikt voor het afzetten van haarkleur omdat de alkalische chemische stof de haarschubben opent, waardoor kleurstof dieper kan doordringen. “Hoewel het snel en gemakkelijk is, zal ammoniak op den duur uiteindelijk de huid irriteren, het haar beschadigen en de kleur snel veranderen”, waarschuwt Pous.

Overweldig haar niet

Hoewel hoe vaak je wast, subjectief is voor levensstijl en haartype, kan het minder vaak helpen om de kleur te behouden. Een tot drie keer per week is de goede plek voor gekleurd haar, zegt Rez. ‘Als je een eenmaaldaags persoon bent, zorg er dan voor dat je zwaar investeert in vochtproducten om alle natuurlijke oliën die je haar verliest door constante wasbeurten te versterken’, adviseert hij. Om de strengen verder te beschermen, kan een voorwasbehandeling, zoals de inleidende stap in Redken’s Color Extend Bonder Kit, een extra beschermingslaag bieden. Voor voorbeelden van “creatieve kleur”, zoals redactionele colorist Lena Ott graag de fluorescerende, snoepkleurige tinten noemt waarvoor haar salon Suite Caroline bekend is geworden, probeer een twee-in-één reinigingscrèmes, die de kloof tussen wassen en hydrateren overbruggen door een zachtere reiniging aan te bieden. Ott’s favoriet? Christoph Robin’s reinigingsmasker met citroen. “Er zijn geen sulfaten, dus het borrelt niet op en laat geen residu achter in het haar”, legt ze uit.

Diepe toestand waar mogelijk

‘Droog en beschadigd haar houdt geen kleur vast zolang gehydrateerd haar dat wel zal doen’, zegt Pous. ‘Zonder voedende behandelingen verdwijnt je kleur sneller.’ U kunt een meer universeel gekleurd haarmasker zoeken, zoals Shu Uemura’s Color Luster Brilliant Glaze Treatment Masque, of een getinte conditioneringsbehandeling op maat van uw tint. Pous bundelde de krachten met Leonor Greyl en hielp bij het formuleren van het kleurverbeterende Soin Repigmentant-assortiment van het Franse merk, dat vijf tinten bevat die kleurverbeterende pigmenten combineren met voedende ingrediënten zoals rijstproteïnen, babassu-boter en weideschuimzaadolie.

Krijg een glans

Een glans thuis kan wonderen doen voor doffe kleuren. “Het verfrist onmiddellijk de kleur, helpt de cuticula te verzegelen en weerkaatst het licht om de haarkleur te laten opvallen”, zegt Ott, die elke vier weken na de afspraak een glans aanbeveelt. En voor kleur die koperachtig is, doet Rita Hazan’s Ultimate Shine Gloss in Breaking Brass wonderen om het haar te beschermen na te veel blootstelling aan de zon.

Houd Heat Styling tot een minimum beperkt

Van alle factoren die van invloed zijn op het behoud van kleur, vindt Rez dat overmatige warmtestyling, evenals een gebrek aan hittebescherming in combinatie met hete gereedschappen, het meest compromitterend kan zijn. Ott is het daarmee eens. “Als je vaak strijkijzers of andere hot tools gebruikt, zal je kleur snel vervagen!” ze waarschuwt, eraan toevoegend dat Iles Formula’s Haute Performance Finishing Serum, een robuuste mix van notenoliën en vitamines die als een versterkend scherm op het haar fungeert, waar nodig haar beschermer is.

Probeer een Root Cover-Up

Als je voor de hand liggende groei wilt aanpakken, zijn er tal van wortelverbergende producten, van Oribe’s Airbrush Root Spray tot Madison Reed’s Root Touch Up-palet. Ze zijn gebruiksvriendelijk, veilig te gebruiken op je bestaande, met kleur behandelde haar en zijn verkrijgbaar in een brede waaier van tinten. Als je grijs haar bedekt, zorg er dan voor dat je het overeenkomstig kalibreert. “Ga een niveau donkerder dan je natuurlijke haarkleur”, adviseert Rez. “Als je het op wit haar aanbrengt, wordt de kleur doorzichtiger.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *