Hoe u uw make-upborstels schoonmaakt als een professional

De doe-het-zelfgids om uw haarkleur thuis te behouden
april 8, 2020
Pastelkleuren, interieurtrend 2020
april 9, 2020

Een essentieel onderdeel van elke schoonheidsroutine is het goed voor je gereedschap zorgen, wat de vraag oproept: hoe kun je je make-upborstels het beste schoonmaken, omdat de angst voor ziektekiemen een recordhoogte bereikt? Het maakt niet uit hoe perfect je favoriete puntige concealer of poederverspreidende iteraties nog steeds presteren, de enige manier om ze bacteriën-, stof- en vuilvrij te houden, is met een wekelijkse wasbeurt, zegt make-upartiest Troy Surratt, wiens lijn van zeer begeerlijke borstels zijn gebaseerd op principes die zijn geleerd in het mekka van de kalligrafieborstel van Kumano, Japan. Hieronder deelt Surratt zijn faalveilige strategieën voor een succesvol borstelbad.

Een wekelijkse wasbeurt is een must

Hoe vaak moet je je make-upborstels wassen? “Voor een optimale applicatie en de beste kleuruitbetaling is het belangrijk om schone borstels te gebruiken”, zegt Surratt. “Als je dagelijks een soortgelijke make-up look aanbrengt, raad ik aan om je borstels eens per week grondig te wassen.” Dat gezegd hebbende, “moet u ze misschien vaker wassen als u regelmatig van kleur verandert.”

Behandel je borstels zoals je haar

Het wassen van je borstels kan

[lijken]

een hele klus, dus creëer een plezierige ervaring”, stelt Surratt. Om dit doel te bereiken, reikt hij naar Oribe’s Signature Shampoo, die een verslavende geur van citroen en bergamot heeft en zacht genoeg is voor zelfs delicate natuurlijke haren.

Diep schoon met afwasmiddel

Als een kwast volledig in foundation is aangekoekt of een spons is gedrenkt in siliconen en oliën, zegt Surratt daarentegen dat Dawn afwasmiddel “wonderen verricht” om te ontvetten. Wees voorzichtig met “reinigingsmiddelen met een hoog alcoholpercentage of met agressieve oplosmiddelen, omdat ze de lijm die de borstel bij elkaar houdt kunnen losmaken, wat uiteindelijk de levensduur van de borstel kan beïnvloeden.”

Schuim en spoel – maar herhalen is niet nodig

‘Doe wat reinigingsmiddel op een schaaltje. Maak je penseel nat en zorg ervoor dat je alleen het bovenste deel van de penseel wast dat in contact komt met make-up en huid, en tik het dan in de zeep om de concentratie een beetje te verdunnen, ”zegt Surratt. Werk vervolgens de borstel heen en weer in de palm van je hand om een ​​schuim te creëren en spoel het vervolgens af met lauw water totdat alle zeep is verdwenen.

Goed drogen is van het grootste belang

‘Schud het overtollige water eruit en dep de haren met een schone handdoek om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen’, adviseert Surratt. Rol vervolgens het ene uiteinde van de handdoek op en plaats het handvat van de borstel op het opgerolde deel, zodat de kop van de borstel iets naar beneden helt. “Je wilt niet dat er water in het handvat sijpelt, want dat kan de bundeling van de borstelharen en het handvat zelf beïnvloeden”, zegt hij. Als je je borstels ’s morgens droog wilt hebben, leg ze dan op een bakplaat met een Silpat-bakmat als extra beschermingslaag en plaats ze in een gasoven. U hoeft de oven niet in te schakelen, omdat “het waakvlam een ​​beetje warmte toevoegt en ze ‘s nachts snel laat drogen.”

Zoek naar tekenen dat uw borstels klaar zijn om te worden vervangen

“Als een borstel overmatig veel haren begint te verliezen, is het misschien tijd om hem te vervangen”, zegt Surratt. Wees gerust: “Als je je penselen met een beetje TLC verzorgt, gaan ze jaren mee. Naar mijn mening lijken veel borstels na verloop van tijd beter en zachter te worden. ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *