Wat is de levensstijl. Wat het over jou zegt

Wat is het vintage design?
april 9, 2020
7 stappen om uw levensstijl in het nieuwe jaar te veranderen
april 9, 2020

Levensstijl is de verzameling houdingen en gedragingen die mensen individueel of collectief aannemen en ontwikkelen om aan hun behoeften als mens te voldoen en hun persoonlijke ontwikkeling te bereiken.

Ben je te zwaar? Een gezonde levensstijl begint met gewicht

Snacks en calorieënvergelijkingstabel.

Ken de body mass index en bereken of je overgewicht of obesitas hebt.

Intermitterend vasten. Een alternatief om gezonder te eten.

Rekenmachine om in vorm te komen. Doe deze test waar je kunt zien in welke vorm je bent. Deze rekenmachine vereist dat u een reeks oefeningen doet, uw resultaten plaatst en het geeft u een resultaat op uw fitnessniveau.

De beste manier om op dieet te gaan.

Wat is coeliakie? De oorsprong en hoe deze ziekte werd ontdekt.

Voedingsmiddelen die meer vullen. Voedingsmiddelen met meer verzadigend vermogen.

De levensstijl die we aannemen heeft een impact op zowel fysieke als mentale gezondheid. Een gezonde levensstijl heeft een positieve invloed op de gezondheid. Het omvat gewoonten zoals de gebruikelijke beoefening van lichaamsbeweging, een adequate en gezonde voeding, het genieten van vrije tijd, sociale activiteiten, het behouden van een hoog zelfbeeld, enz.

Een ongezonde levensstijl is de oorzaak van tal van ziektes zoals overgewicht of stress. Het omvat gewoonten zoals de consumptie van giftige stoffen (alcohol, drugs), roken, zittende levensstijl, haast, blootstelling aan verontreinigende stoffen, enz.

Houd er rekening mee dat je gedurende je hele leven verschillende levensstijlen kunt hebben. Sommige zijn gezonder dan andere. Levensstijlen zijn afhankelijk van u en uw houding ten opzichte van uw dagelijkse gewoonten.

Ontdek uw conditie om voor uzelf te zorgen

Wij bieden u een test aan. Vul deze fitnesstest in om te zien waar je moet verbeteren (of niet).

Verbeter het dieet voor een gezonde levensstijl

Je bent thuis, op kantoor, op het werk, in de auto, enz. Je hoofd draaien om te zien wat je doet om een ​​aspect van je leven te veranderen dat je voorlopig niet leuk vindt hoe het met je gaat (voeding, stress, relatie met uw kinderen, lichaamsbeweging, eetgewoonten, vrije tijd, enz.) en u zoekt op internet naar richtlijnen voor een gezonder leven.

Hier geven we u enkele eenvoudige tips die u zullen helpen een gezonder leven te leiden voor zowel u als de mensen om u heen. Deze gezonde gewoonten die we voorstellen, zijn om lichamelijke en geestelijke ziekten te voorkomen. Door te voorkomen dat we een gezond leven leiden, omdat we minder naar de dokter gaan, we minder medicijnen nemen en we sterker worden om de dagelijkse beslommeringen het hoofd te bieden.

De eerste (misschien wel de belangrijkste) verandering in levensstijl die we moeten aanbrengen, is een herziening van onze voorraadkast en keuken. De producten die het niet raadzaam is om in de voorraadkast te bewaren voor deze nieuwe verandering die we willen maken, zijn geraffineerde suiker (witte suiker), geraffineerde meel, voorgekookte producten, gefrituurde snacks, lichte producten en snoepjes (kauwgom, snoep, jelly beans) , enz.).

Het veranderen van levensstijl vereist tegelijkertijd een gemakkelijke maar drastische verandering, maar als je een verandering wilt aanbrengen, moet je het voor eens en altijd doen en door de comfortzone gaan waarin we vastzaten en waaruit we wilden vertrekken, maar we wisten niet hoe . Zodra we al deze producten hebben gedetecteerd, moeten we ze vervangen door hele producten (rijst, meel, pasta).

 De suikers om altijd te kunnen zijn voor honing of voor hele rietsuikers, altijd en, indien mogelijk, nog beter als ze biologisch zijn (dit hangt al af van de zak van elk, welke winkels of producten we in de buurt hebben, enz. ).

 Je moet altijd verse producten in huis hebben zoals fruit, groenten, groenten, knollen, eieren, vlees, vis, kaas, etc. Het is essentieel om zowel droge als gekookte peulvruchten in de voorraadkast te hebben (linzen, bonen, kikkererwten, erwten, enz.).

 Vis in blik zeer rijk aan vitamines en mineralen. Kleine vissen zijn veel raadzamer dan grote vissen zoals zalm, tonijn, heek, etc. Ingeblikte groenten of blikjes die al gekookt zijn (gekookte artisjokken, spinazie, paprika’s, sperziebonen, enz.) Zijn erg handig terwijl ze nuttig zijn voor mensen die geen tijd hebben of niet van koken houden en in een plis plas kunnen ze heerlijk zijn en gezonde gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *