7 voordelen van een stevig ontbijt

Sleutels om tijdens quarantaine minder te eten
april 9, 2020
Waarom kiezen voor PVC Jaloezieën?
september 16, 2020

Ontbijt als een koning, lunch als een prins en eet als een bedelaar. Moeten we op het gezegde letten bij het organiseren van onze dagelijkse maaltijden? Laten we eens kijken.

Er is veel geschreven over het belang van een goed ontbijt het huis uit. En als we letten op wat de wetenschap ons vertelt, zullen we minstens 7 voordelen vinden van een stevig ontbijt.

Veel mensen onderschatten echter het belang van de eerste maaltijd van de dag. Er zijn mensen die bij het ontbijt niets eten.

Of je nu een van degenen bent die alleen ’s ochtends koffie met melk drinkt, of als je liever een mes en vork neemt, je zult geïnteresseerd zijn in de 7 voordelen van een sterk ontbijt.

1. Het wekt minder verlangen om overdag te pikken

Veel eten bij het ontbijt kan de hele ochtend verzadiging garanderen. Dit is positief voor die mensen die tot de lunch lang niets kunnen eten.

Nu komt dit alleen van pas als het ontbijt bestaat uit goed verzadigend voedsel, vooral rijk aan gezonde vetten en eiwitten zoals eieren, blauwe vis, kaas, yoghurt en volle melk, avocado’s of noten.

2. Vermijd het hunkeren naar snoep in de ochtend

Een sterk en compleet ontbijt met het voedsel dat we hierboven hebben genoemd, stelt mensen met angst in staat om zoet te eten om de ochtend door te brengen zonder te snacken op kleine snacks.

Het ontbijt helpt de energie-inname gedurende de dag te reguleren. Vooral voedingsmiddelen met een hoge energiedichtheid en zeer rijk aan vet, die we moeten vermijden, omdat ze meestal niet erg voedzaam zijn. Vetten beïnvloeden obesitasproblemen en alle bijbehorende risico’s.

3. Verbeter de metabole respons

Mensen worden bestuurd door het ritme van circadiane cycli te volgen. En over het algemeen werken we overdag beter. Tenminste, qua voeding en stofwisseling. Het is niet hetzelfde om overdag een bepaald aantal calorieën binnen te krijgen dan ’s nachts.

Daarom is het beter om een ​​goed ontbijt te maken dan een heel laat diner. Het hoeft niet bij zonsopgang te zijn; We kunnen elkaars hongergevoel respecteren en halverwege de ochtend eten. Maar het zal altijd positiever zijn om uw inname gedurende de dag te concentreren. Dit bevordert de metabole flexibiliteit en verhoogt de vetverbranding.

Zoals alle generalisaties kan het nu worden gekwalificeerd. Het maakt niet alleen uit op welk uur van de dag we eten, maar ook wat we eten.

4. Helpt te voorzien in voedingsbehoeften

Dit is een van de belangrijkste voordelen van een stevig ontbijt. Macronutriënten en micronutriënten die niet worden ingenomen als iemand het ontbijt overslaat, zijn moeilijk te compenseren met de rest van de maaltijden van de dag.

5. Het hangt samen met betere gezondheidsindicatoren

Mensen die vaker ontbijten, hebben een lagere body mass index (BMI), lagere abdominale obesitas, lagere bloeddruk en lagere triglyceriden en totaal cholesterol.

Dit betekent niet dat het ontbijt de enige oorzaak is van een betere gezondheid. Maar ons bewust worden van het belang van een gezond ontbijt kan ons helpen andere gezonde levensstijlgewoonten aan te nemen die zullen bijdragen aan het verbeteren van onze algemene gezondheid.

6. Betere prestaties bij kinderen en adolescenten

We vonden ook voordelen van een stevig ontbijt bij kinderen en adolescenten. Het ontbijt is op deze leeftijden een belangrijke maaltijd.

Thuis ontbijten voordat je naar school gaat, is positief gerelateerd aan:

Verhoogde cognitieve functie en geheugen.

Betere alertheid, aandacht en probleemoplossing in de klas.

Minder stress, depressie en andere emotionele problemen.

Houd er rekening mee dat deze gegevens vooral relevant zijn in gevallen waarin de voedingsstatus van kinderen in het gedrang komt. Afgezien van schoolprestaties, hebben kinderen die ontbijten meer kans op een gezond gewicht en een betere inname van voedingsstoffen.

7. Helpt volume te winnen

Sommige mensen hebben een slanke lichaamssamenstelling en hebben het moeilijk om aan gewicht en volume te winnen. Hoewel elke persoon verschillende energiebehoeften heeft, kunnen we zeggen dat ze in het algemeen voldoende moeten eten om het spiervolume te vergroten.

Dus voor hen is elke gelegenheid goed om calorieën te eten. Het ontbijt zou overvloedig moeten zijn – het kan in twee maaltijden worden verdeeld – en uit zeer voedzaam voedsel bestaan. Het beste is dat de calorieën afkomstig zijn van noten, hele zuivelproducten, eieren, tonijn, fruit en volle granen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *