Sleutels om tijdens quarantaine minder te eten

Voordelen van het eten van volkoren pasta
april 9, 2020
7 voordelen van een stevig ontbijt
april 9, 2020

Er zijn enkele strategieën om minder te eten tijdens de quarantaineperiode. Het is dus mogelijk om het risico op gewichtstoename te verminderen door fysieke activiteit te verminderen.

Een van de zorgen tijdens quarantaine is het feit dat u niet aankomt. In deze periode wordt het energieverbruik verlaagd door vermindering van fysieke activiteit. Daarom moeten we de calorische balans compenseren door de dagelijkse voedselinname te verminderen.

Er zijn bepaalde trucs om dit doel te bereiken zonder honger of angst. Het is een kwestie van bepaalde strategieën uitvoeren die een hormonale reactie veroorzaken die werkt op het eetlust- en verzadigingsmechanisme. Hier zijn enkele tips om tijdens quarantaine minder te eten zonder dat dit extra stress met zich meebrengt.

Vasten tijdens quarantaine

Het overslaan van het ontbijt wordt geassocieerd met een verhoogde productie van groeihormoon en daardoor een verhoogde lipolyse. Bovendien, en door een reeks hormonale interacties tussen GH en ghreline, heb je minder kans om ’s ochtends eetlust te krijgen dan op een ander tijdstip van de dag.

Tijdens de vastenperiode is het gebruik van zwarte koffie, thee, water en caloriedrankjes toegestaan. U kunt profiteren van de anorectische effecten van koffie (eetlustremmer) om de behoefte om de hele ochtend door te eten te verminderen. Vergeet niet om het niet te zoeten om de hormonale mechanismen van vasten niet te doorbreken.

Dit voedingsprotocol wordt geassocieerd met een duidelijke verbetering van de lichaamssamenstelling, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift “Clinical Nutrition ESPEN”. Bovendien veroorzaakt het verbeteringen in het lipidenprofiel en in insulinegevoeligheid.

Tenzij u zwanger bent of lijdt aan ongecontroleerde terugkerende migraine, kan dit protocol geschikt voor u zijn. Begin met minstens drie dagen per week te proberen geen ontbijt te eten en probeer geen caloriearm voedsel te consumeren met een interval van minimaal 16 uur.

Als u al ervaring heeft met vasten, kunt u deze aanbeveling uitbreiden tot elke dag. Experts kunnen 24 uur per week vasten om het totale aantal calorieën verder te verminderen.

Havermout als belangrijkste koolhydraat naar keuze

Het belangrijkste mechanisme om de inname te beheersen, is verzadiging. Als je deze situatie stimuleert, krijg je een lagere dagelijkse calorie-inname. Er zijn voedingsmiddelen die verzadiging kunnen opwekken. Het zijn meestal eiwit- of vezelrijke voedingsmiddelen.

Een daarvan is havermout. Dit graan bevat een hoog gehalte aan bètaglucanen die de eetlust onderdrukken, zoals blijkt uit het tijdschrift “Nutrition Reviews”. Bovendien heeft haver het vermogen om selectief bacteriegroei in de darm te stimuleren.

Eet tijdens de quarantaine veel groenten

De beste manier om het aantal dagelijkse calorieën te verminderen, is door te bezuinigen op bewerkte voedingsmiddelen. In plaats daarvan is het handig om prioriteit te geven aan verse, zoals het geval is bij groenten en fruit. De groente bevat veel water en vezels. Op deze manier verhoogt het de hydratatie en stimuleert het de verzadigingsmechanismen.

Een ander voordeel is de lage calorische dichtheid. Om deze reden kunt u uzelf de overvloedige consumptie van deze voedingsmiddelen toestaan ​​zonder dat dit een negatieve invloed heeft op de berekening van de totale energie. Het vergezellen van uw gerechten met een goede hoeveelheid groenten is een goede manier om uw eetlust en angst te kalmeren.

Eet minder in quarantaine: waar moet u duidelijk over zijn?

Minder eten tijdens quarantaine is vaak een kwestie van organisatie en voedselkeuze. Intermitterend vasten en prioriteit geven aan de consumptie van vers voedsel boven verwerkt, zijn twee goede strategieën als het gaat om het beperken van de calorie-inname.

Daarnaast is het raadzaam om vezelrijk voedsel te kiezen. Op deze manier kunt u verzadigingsmechanismen stimuleren om de angst voor voedsel te verminderen. Koop geen producten die rijk zijn aan suikers om verleiding te voorkomen. Vul in plaats daarvan je voorraadkast met fruit, groenten en volle granen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *