Wat is het vintage design?

10 Tips voor Home Staging | Hoe verkoop ik mijn huis sneller?
april 9, 2020
Wat is de levensstijl. Wat het over jou zegt
april 9, 2020

Als we denken aan vintage design, komt er iets ouds, verouderd en zelfs versleten in ons op. En hoewel dit klopt, is het niet het enige dat deel uitmaakt van het Vintage-ontwerp.

Deze stijl maakt gebruik van moderne en oude stukken die nostalgie oproepen en soms de glamour van vervlogen tijden. Een van de grote attracties van dit type interieur en decoratie is de mogelijkheid om verschillende stijlen te combineren.

Misschien is een van de grootste problemen bij het definiëren van vintage stijl de manier waarop marketing classificaties heeft gegenereerd die elkaar vaak overlappen. Een duidelijk voorbeeld hiervan is hoeveel van de verkopers hebben besloten om meubels alleen halverwege de eeuw of retro te bestempelen zonder tot de periode te behoren, alleen om de marktwaarde te verhogen.

Dus let op bij het kopen van uw stukken. Verkopers zullen vaak proberen de woorden Vintage of Retro te gebruiken om je af te leiden en de onvolkomenheden van de items te verbergen. Door deze terminologie te gebruiken, hopen ze sentimentele waarde te geven aan de meubels of artikelen en zo hun prijs te verhogen.

Bij Diseño y Casa willen we enkele tips delen die u kunnen helpen bij het integreren van Vintage-stukken en het beste uit uw ruimte halen.

Vintage is niet per se het gebruik van oude items. Op de markt kun je veel recente stukken vinden die zijn ontworpen om het verleden op te roepen. Een goed voorbeeld is het meubilair van een halve eeuw, ontworpen door Charles en Ray Eames, dat nog steeds wordt geproduceerd.

In tegenstelling tot andere ontwerpstijlen heeft de Vintage-stijl weinig regels. Het is de belangrijkste factor om deze afbeelding te bereiken, je kunt oude of vergelijkbare items gebruiken. Mixen van antieke koffiestoelen in kamers met appelmuren en een wit bureau kunnen een voorbeeld zijn van items die het verleden oproepen en die als vintage kunnen worden beschouwd.

Het belangrijkste hier is om dat nostalgische effect in de ruimte te creëren. Om de Vintage sfeer te bereiken is het niet nodig om veel geld uit te geven, de hergebruikte stukken zijn een prima optie om je ruimte in te richten.

Zorg ervoor dat u de lokale vlooienmarkt, kringloopwinkels en zelfs antiekwinkels bezoekt. Als je een artikel hebt gekozen, let dan vooral op de details en hoe het representatief kan zijn voor de periode die je wilt oproepen. Het doel is om een ​​eclectische mix van items te bereiken die je samen naar een ander historisch moment brengen.

Maar denk niet dat het nodig is om de kamer met oude stukken te vullen, vaak kan een accentitem alles zijn wat je nodig hebt. Een voorbeeld zijn die van kroonluchters in een eetkamer of in een moderne saus. Dit geeft uw ruimte een vleugje luxe en ouderdom.

Een van de plaatsen in uw huis waar u het oude en het moderne gemakkelijker kunt combineren, is de eetkamer. Het gebruik van luxe textiel, patroonbehang of vintage meubelen vermengd met zachte kleuren zijn mogelijke combinaties.

In tegenstelling tot andere stijlen, zoals de minimalistische, probeert de vintage-stijl de melancholie en romantiek uit het verleden te benadrukken. Om dit effect te bereiken, is het niet nodig om uiterst elegante artikelen te gebruiken of rekening te houden met de symmetrie van de ruimte.

Andersom kunt u uw ruimte op creatieve manieren spelen en herschikken; Een bureau kan een salontafel zijn of de oude naaimachines die met hun eigen tafels werden geleverd, kunnen uw salontafel in de woonkamer of een accentstuk zijn.

Vergeet niet dat het, zoals bij elke stijl die u voor uw ruimte kiest, belangrijk is om een ​​idee te volgen. Dit zal u helpen het gewenste kleurenpalet te definiëren en u te concentreren op stukken die uw ruimte benadrukken.

De Vintage-stijl is zeer veelzijdig en probeert moderne en oude objecten te combineren om een ​​gevoel van elegantie en nostalgie naar het verleden te creëren. Het is een stijl die perfect past bij mensen met een beetje oude ziel maar die ook een voet in de toekomst hebben, dus durf te experimenteren en kijk wat het beste werkt in jouw kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *