Waarom kiezen voor PVC Jaloezieën?

7 voordelen van een stevig ontbijt
april 9, 2020

Jaloezieën kunnen gemaakt zijn van hout, van aluminium of van de kunststof pvc Van kunststof gemaakte jaloezieën zijn waarschijnlijk de minst bekende soort. Dat is jammer, want ze hebben wel een aantal niet onbelangrijke voordelen.

De 5 belangrijkste voordelen van pvc jaloezieën

  1. Houten jaloezieën zijn tegenwoordig erg populair. Dat komt onder andere omdat die raambekleding gezien wordt als een natuurlijke en authentieke toevoeging aan een interieur. Toch kunnen van pvc gemaakte jaloezieën een volwaardig alternatief zijn, Waarom? Omdat ze leverbaar zijn met een vloeibare houtnerf. In combinatie met een mooie houtprint lijken ze gemaakt te zijn van echt hout. Ze geven het gevoel van echt hout.
  2. Je kunt kunstof jaloezieën heel gemakkelijk aanpassen aan jouw interieur. Je kunt niet alleen een passende kleur kiezen. Pvc jaloezieën kunnen geleverd worden met ladderband of zonder ladderband. Kies je voor een jaloezie met ladderband? Dan verdwijnen de koorden die door de lamellen lopen uit het zicht. Die koorden worden dan namelijk met een verticale stofband bedekt. De gaatjes waar de lamellen doorheen lopen zijn dan ook niet meer zichtbaar. Dat heeft als voordeel dat er door de jaloezie minder licht wordt doorgelaten. Bovendien past de fraaie ladderband waarschijnlijk goed bij jouw interieur.
  3. De houtnerf en de fraaie ladderband zijn esthetische voordelen. Het uiterlijk wordt erdoor verfraaid. Het derde voordeel is erg praktisch. Niet onbelangrijk is dat pvc erg goed bestand is tegen vocht. Dat maakt dat deze raambekleding ook gebruikt kan worden in bijvoorbeeld de badkamer en de keuken. Bovendien kun je deze raambekleding heel eenvoudig schoonmaken met een vochtig doekje.
  4. Pvc jaloezieën met prints van hout en een vloeibare houtnerf lijken, zoals al eerder opgemerkt, sprekend op jaloezieën van echt hout. Ze zijn echter wel veel goedkoper. De aanschafprijs van deze jaloezieën is beduidend lager. Bovendien zijn ze goedkoper in onderhoud. Pvc is gemakkelijker in onderhoud dan hout. Bovendien gaat pvc langer mee dan hout. Kies je voor pvc in plaats van hout, Dan bespaar je veel geld en heb je jaloezieën die van echt hout gemaakt lijken te zijn.
  5. Pvc is een materiaal dat veel lichter is dan hout. Dat heeft zeker voordelen. Deze raambekleding kan eenvoudig worden geïnstalleerd. Met een duidelijke handleiding van de leverancier kun je ze waarschijnlijk zelf installeren. Dankzij het lichte materiaal zijn deze jaloezieën ook heel eenvoudig te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *