6 tips voor het inrichten van kleine appartementen

10 ontwerptips om kleine ruimtes te maximaliseren
april 9, 2020
6 trends die millennials zoeken in architectuur | Interieur ontwerp
april 9, 2020

De stedenbouwkundige trends en de oververzadiging van de steden zorgden ervoor dat de bewoonbare ruimtes kleiner werden en alleen het onmisbare beschikbaar is. Maar niet omdat de huidige situatie betekent dat u er niet van kunt profiteren, daarom noemen we tien zeer handige tips voor het inrichten van kleine appartementen.

Een fundamenteel onderdeel van het geven van die ‘speciale toets’ is om te profiteren van creativiteit om praktische oplossingen te vinden voor problemen met betrekking tot de verdeling van ruimtes.

Spiegels:

Deze truc is misschien wel de meest gebruikte en praktische om een ​​gevoel van meer ruimte in een kamer te creëren. Het plaatsen van spiegels op strategische punten zal een grotere diepte genereren dan de echte. Zoals gebruikt in liften om claustrofobie te voorkomen.

Helderheid:

Licht creëert een gevoel van open en brede ruimte, dus een goed verlichte kamer, met erkers of verlichting, geeft je de verlichting om dit effect te creëren. Als het kunstmatig is, probeer het dan zo hoog mogelijk te houden om het van de grond te houden en die indruk van hoogte te hebben.

Lichte en warme kleuren:

Witte en warme kleuren reflecteren meer licht, waardoor de kamers groter lijken, gebruik ze in je voordeel maar combineer niet meer dan 3 kleuren, of gebruik texturen of iets dat de gegenereerde “rust” verstoort.

“Minder is meer”

Als onderdeel van het bovenstaande zal oververzadiging van de kamer ruimte wegnemen, naast het creëren van een rusteloos gevoel dat je niet in staat zal stellen om vreedzaam samen te leven.

Geheime ruimtes:

Deze tip is even nuttig als creatief, je hoeft alleen maar de resterende ruimtes van sommige meubels te benutten om ze te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn het opbergen van uw schoenen onder het bed, toiletartikelen in een spiegel met ijdelheid, een strijkplank achter de deur, enzovoort.

Multifunctionele ruimtes en meubels:

Gebruik een enkele kamer voor twee functies (kamer-kantoor, eetkamer-woonkamer, keuken-was) of meubels die “om te bouwen” zijn als tafels die groter worden, of stoelen met twee posities, enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *