De volle struik is de nieuwe bikinilijn – zo kun je veranderen als een professional

Onderhoud aan de wenkbrauw thuis? Je kunt het; Jimena Garcia kan helpen
april 8, 2020
Hoe maak je een hydraterend haarmasker met ingrediënten uit je koelkast
april 8, 2020

Of je nu gewoon wilt, of net bent geïnspireerd met bikini-wax van de tafel terwijl salons en spa’s gesloten blijven tijdens de pandemie, er is geen tijd zoals het heden om de volle struik te omarmen. Maar hoewel de natuurlijke look terug is, is het veel meer dan een rage of trend die is herrezen uit de jaren ’70. Voor veel vrouwen in 2020 heeft lichaamshaar inherente sociale implicaties die uiteenlopen van meer hernieuwde zelfliefde tot het bestrijden van het patriarchaat.

Terwijl Lillian Tung en Laura Schubert, medeoprichters van het schaamhaar- en huidbedrijf Fur, er vast van overtuigd zijn dat hoeveel of weinig haar een vrouw daar of ergens anders wil bewaren een persoonlijke beslissing is, zijn ze het er wel mee eens dat online platforms zoals Instagram bevordert het gesprek om het uit te laten groeien. “Met de opkomst van sociale media als een‘ filterloos ’platform, worden vrouwen steeds comfortabeler om [hun] lichaamshaar te bespreken, ‘leggen ze uit. Bea Feliu-Espada, oprichter van het merk voor vrouwelijke verzorging The Honey Pot, ziet ook een verband met veranderende schoonheidsidealen. “Ik denk dat de sterke beweging naar acceptatie en positiviteit van het lichaam die de afgelopen jaren is opgezwollen, ook inhoudt dat je je schaamhaar in zijn natuurlijke staat omarmt”, zegt Feliu-Espada ..

Het is een cruciale verschuiving die volgens de in New York City gevestigde holistische ob-gyn Dr. Eden Fromberg, die de afgelopen jaren bij haar patiënten voller haar beneden heeft waargenomen, denkt dat het nog lang zal duren. ‘Vrouwen worden zich er steeds meer van bewust dat ons lichaam veel meer is dan het visuele of seksuele speelgoed dat culturele normen uit het verleden impliceerden’, zegt ze. “We willen onze diversiteit en kracht tot uitdrukking brengen, onze voorkeuren leven en ons comfortabel voelen in ons eigen lichaam zonder oordeel.” En net zo belangrijk voor Fromberg als het verbrijzelen van stereotypen maakt duidelijk dat schaamhaar niet vies of onhygiënisch is. “Schaamhaar bestaat om onze kwetsbare gebieden te beschermen en stimuleert een divers en vaak behoorlijk gezond microbioom, dat ons in balans houdt en infecties voorkomt”, vervolgt ze.

En hoewel het voor de eerste keer in lange tijd afzien van regelmatig waxen of scheren bevrijdend kan zijn, kan het ook voor veel vrouwen een onbekend terrein zijn. Van minimale verzorging tot zachte reiniging, hier wegen de experts in op hoe de natuurlijke uitstraling te behouden.

Investeer in Trimmer Scissors

Hoewel een buzzer voor je bikinilijn handig kan zijn, raadt Fromberg aan om schaamhaar te knippen met een kleine trimschaar (“Geen schaar die je gebruikt om papier of dingen in de keuken te knippen!” Waarschuwt ze), maar ook om de mesjes vooraf te steriliseren met alcohol. Gebruik voor een beter resultaat een vergrotende spiegel en als het haar lang genoeg is, kan een kam met fijne tanden helpen om het op zijn plaats te houden tijdens het knippen. Als u zich liever scheert om het gebied netjes te scheren, doe dat dan met een natuurlijke scheerschuim, zoals Ursa Major’s Stellar Shaving Cream, en zorg ervoor dat u het mes desinfecteert met een toner die daarna met toverhazelaar is doordrenkt.

Exfolieer om ingegroeide haren te behandelen en te voorkomen

Ingegroeide haartjes kunnen perfect zijn voor de cursus, ongeacht hoe je je schaamhaar draagt. “Als het gaat om het tegenhouden van ingegroeide ingroei, doet exfoliëren onder de douche wonderen”, zeggen Tung en Schubert. Fur’s Ingrown Concentrate is doordrenkt met vochtinbrengende kokosolie en antibacteriële tea tree olie om oneffenheden te helpen uitbannen; Het wordt geleverd met een exfoliërende vingerhandschoen om de dode huid en opgesloten olie op speciale plekken te helpen verwijderen. Voor extra verzorging buiten de douche kun je het gebied ook masseren met Cap Beauty’s Bikini Dry Brush om de bloedsomloop te stimuleren en de genezing te versnellen.

Reinig voorzichtig – maar niet te veel

“Wanneer je je schaamhaar laat groeien, is een gezond reinigingsregime belangrijk omdat je meer last kunt hebben van zweten en haar geur en bacteriën kan vasthouden”, zegt Feliu-Espada. Ze adviseert om een ​​zachte, pH-gebalanceerde vrouwelijke was te gebruiken, vrij van kunstmatige geur, parabenen en sulfaten, zoals The Honey Pot’s Feminine Wash Sensitive. “Vermijd het inzepen van je vulva, schaamlippen of in je vagina, wat uitdroging en irritatie kan veroorzaken”, zegt Fromberg.

Voed en verzacht het haar

“Het scheren en scheren van schaamhaar zal de uiteinden krasiger en borsteliger van textuur maken, dus [een van] de voordelen van het lang laten van schaamhaar is dat het zacht aanvoelt”, zegt Fromberg. Maar dat betekent niet dat je de textuur niet nog zachter kunt maken. Bontolie is een cultfavoriet bij veel vrouwen, waaronder Emma Watson, met zijn sneldrogende druivenpitten, ontstekingsremmende saliezaden, strengverzachtende jojoba-oliën en een lichte citrusgeur.

Laat het gebied ademen

Een ander voordeel van schaamhaar is dat het de huid beschermt tegen irritatie door oncomfortabele stoffen. Dat gezegd hebbende, het uitzenden ervan is ook belangrijk. ‘Vermijd strakke kleding en laat je schaamstreek ademen na een lange dag of zweterige trainingen’, zegt Fromberg. En blijf daarom uit de buurt van vochthoudende synthetische stoffen en kies voor ondergoed van biologisch katoen, zoals Skin’s korte katoenen slip voor jongens. Afgezien van een paar aanpassingen aan uw regime, zult u merken: hoe meer schaamhaar, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *